Europæisk konference om musikterapi sætter fokus på resonans

Europæisk konference om musikterapi sætter fokus på resonans

I slutningen af juni slår Aalborg Universitet dørene op for mere end 500 mennesker fra hele verden, der deltager i den 11. europæiske musikterapikonference. Musikkens Hus udgør de imponerende rammer for konferencen.

I hele Europa bliver musikterapi i stigende grad brugt på en lang række områder indenfor f.eks. sundhed, uddannelse samt interkulturelt og socialt arbejde. Det kan være på hospice, ved stress, depression, erhvervet hjerneskade, eller demens, i psykiatrien, på flygtningeområdet, til børn med ADHD, som smertelindring og i mange andre situationer.

Denne 11. europæiske konference har resonans som tema. Resonans er ikke kun en metafor, der beskriver en bestemt psykologisk forbindelse mellem personer, men også et fysisk fænomen bestående af vibrationer, som både kan ses og høres. På konferencen præsenterer forskere og praktikere deres perspektiver på brugen af musik i forskellige situationer. Lektor Stine Lindahl Jacobsen, der er leder af konferencekomiteen, siger:

- Vi glæder os rigtig meget til at skyde konferencen i gang. Konferencen samler musikterapeuter fra hele verden. Vi får fingeren på pulsen i forhold til fagets udvikling. Der er utrolig meget spændende forskning og musik bliver i stigende grad brug verden over til forebyggelse og behandling.

Musik er blevet brugt som forebyggende eller helbredende middel helt tilbage til oldtiden, men det var først i 1950'erne, at de første pionerer indenfor musikterapi i flere europæiske lande udviklede musikterapi til systematisk intervention. På Aalborg Universitet har musikterapi eksisteret som uddannelse og forskningsområde siden 1982. Uddannelsen er den eneste af sin art i Danmark, og forskningsmiljøet er førende på verdensplan.

Kontakt

Lektor Stine Lindahl Jacobsen, Telefon 9940 9103, e-mail slj@hum.aau.dk 

Professor Hanne Mette Ochsner Ridder, Telefon 9940 9120, e-mail hanne@hum.aau.dk

Yderligere information

Den 11. europæiske musikterapikonference

Center for Dokumentation og Forskning i Musikterapi: