Ph.d.-forsvar tiltrak næsten 500 tilhørere

Ph.d.-forsvar tiltrak næsten 500 tilhørere

Susan Hart forsvarede sin ph.d.-afhandling på Institut for Kommunikation og Psykologi d. 8. november 2018 foran næsten 500 tilhørere. Da Interessen for at deltage var så stor, blev forsvaret afholdt i koncertsalen i Musikkens Hus i Aalborg. I afhandlingen har Susan Hart testet en ny psykologisk metode, der kan måle den følelsesmæssige udvikling hos børn.

Det hører nok til sjældenhederne, at næsten 500 deltagere melder deres ankomst til et ph.d.-forsvar. I første omgang var der da også blevet lukket for tilmeldinger til psykologen Susan Harts ph.d.-forsvar, men for at imødekomme de manges ønske om at overvære forsvaret, blev handlingen flyttet til koncertsalen i Musikkens Hus med plads til 600 personer.

Psykologen Susan Hart har sammen med kollegaer udviklet og testet en metode, som psykologer kan bruge til at måle den følelsesmæssige udvikling hos børn. Med testen kan man ’skræddersy’ interventionsplaner til børn, og metoden har endvidere den fordel, at den er skånsom og sjov for de fleste børn, da den er legefuld. Testen er altså i den grad anvendelig for psykologer og andre fagpersoner, der har brug for indsigt i den meget komplekse verden af relationer mellem omsorgspersoner og børn, og i hvordan disse relationer påvirker børnenes følelsesmæssige udvikling.

I ph.d.-afhandlingen påviser Susan Hart, at testen, Emotional Development Scale, er en pålidelig metode til at måle følelsesmæssige kompetencer og sårbarheder hos 4-12-årige børn.

Herunder ses billeder fra Susan Harts ph.d,-forsvar, hvor hun tester, om tilhørerne kan kende forskel på ægte og kunstige udtryk for forskellige følelser.

Læs mere om Susan Harts ph.d.-afhandling: Ny psykologisk test måler børns følelsesmæssige udvikling