AAU logo

vis

Musikkterapi og eldrehelse

Musikkterapi og eldrehelse

Denne bog, som er redigeret af Brynjulf Stige og Hanne Mette Ridder, handler om, hvorfor og hvordan musik kan være en sundhedsmæssig ressource for ældre mennesker.

Lagt online: 05.07.2016

Musikkterapi og eldrehelse
Brynjulf Stige (red.), Hanne Mette Ridder (red.)

Mange mennesker har hørt historier om mennesker med demens, som det er svært at komme i kontakt med, men som kan vækkes i mødet med musikken, og som husker alle vers af en sang, de har lært som unge. Også på andre, mindre dramatiske måder, kan musik være en positiv tilføjelse til ældre menneskers liv og livskvalitet. Vi har brug for værktøjer til at forstå, hvorfor og hvordan musik kan være en sundhedsmæssig ressource, og denne bog hjælper med dette.

Temaet musikterapi og ældresundhed omfatter både daglig brug af musik, musik som en del af en bred terapeutisk praksis og musik som en behandling, der kræver specialiserede musikterapeutiske færdigheder. Bogen lægger vægt på tværfaglige tilgange og fokuserer på musikkens muligheder både i et individuelt og i et systemisk perspektiv. Emner, som lydmiljø, samarbejde, magtanvendelse og arbejdsmiljø er derfor inkluderet. De forskellige kapitler er skrevet af nogle af de fremmeste forskere og praktikere i Norden.

Læs mere om bogen

Om Hanne Mette Ridder

Se flere bøger fra Musikterapi